ua en ru

Kernel завершив продаж Чортківського цукрового заводу та торгової компанії за 32,5 млн дол

Kernel Holding SA заявив про завершення продажу Чортківського цукрового заводу та торгової компанії за 32,5 млн дол. Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Kernel Holding S.A., через свої дочірні підприємства, завершив продаж Чортківського цукрового заводу і пайової участі в місцевій компанії з торгівлі цукром за винагороду у розмірі 32,5 млн дол.", - йдеться в повідомленні.

Kernel - найбільший в Україні виробник і експортер соняшникової олії (потужності з переробки насіння соняшнику становлять 3 млн т в рік). У 2012 р. частка компанії на українському ринку бутильованої олії оцінювалася в 32%. Kernel входить до топ-10 найбільших експортерів зернових, володіє найбільшою серед приватних компаній мережею власних елеваторів загальною потужністю зберігання 2,5 млн т, а також портовими терміналами на Чорному морі в Україні та Росії, які здатні щорічно перевалювати 4 млн т і 3 млн т зерна відповідно і 1 млн т соняшникової олії. На кінець 2012 р. земельний банк компанії становив 330 тис. га. 38,2% акцій Kernel володіє Namsen Limited підприємця Андрія Веревського, інші перебувають у вільному обігу на Варшавській фондовій біржі (WSE).

Читайте також: Агрохолдинг Kernel купив компанію "Дружба-Нова", - неофіційна інформація