ua en ru

В Керч зайшов великий десантний корабель Чорноморського флоту Росії

В Керч зайшов великий десантний корабель Чорноморського флоту Росії Фото: Корабель "Цезар Куніков"

Корабель "буде радувати жителів своєю присутністю" жителів

В акваторію Керчі зайшов великий десантний корабель Чорноморського флоту Росії ВДК-64 "Цезар Куніков". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Керченської міської ради у середу, 6 травня.

"Великий десантний корабель Чорноморського флоту ВДК-64 "Цезар Куніков" радуватиме жителів своєю присутністю в місті на свята. На даний момент корабель закритий для відвідування, але обіцяють, що проводити екскурсії будуть 10 травня", - йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, основним призначенням корабля є "прийом з обладнаного або необладнаного берега гусеничної, колісної та будь військово-транспортної техніки і піхотних підрозділів техніки, їх транспортування морем і висадки як на обладнане, так і необладнане узбережжя з маленьким схилом дна через відкрите носове пристрій, а також прийому з води, транспортування морем і спуску на воду плаваючої техніки через відкрите носове або кормове пристрій".

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України виключив з переліку морських портів України, відкритих для заходження іноземних суден, порти "Севастополь", "Євпаторія", "Ялта", "Феодосія", "Керч".