ua en ru

У Кенії заборонили використання і виготовлення пластикових пакетів

У Кенії заборонили використання і виготовлення пластикових пакетів Фото: Кенія (flickr.com/teachandlearn)

За використання пакетів громадянам Кенії загрожує великий штраф або ув'язнення

В Кенії заборонили використання, виготовлення та імпорт пластикових пакетів, крім як для промислових цілей. Про це повідомляє DW.

"У Кенії в понеділок, 28 серпня 2017 року, набрав чинності закон, яким заборонили використання, виготовлення та імпорт пластикових пакетів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, порушникам загрожує тюремне ув'язнення терміном до 4 років або штраф у розмірі від 19 до 38 тис. доларів.

Зазначається, що виняток зроблено лише для компаній, які виробляють мішки з пластику для промислових цілей. Жителям Кенії радять використовувати сумки багаторазового використання.

Уряд країни пішов на такий крок через важку екологічну ситуацію. За даними Програми ООН по навколишньому середовищу, в Кенії щомісяця використовують близько 24 млн нових пластикових пакетів, які згодом засмічують вулиці, а також потрапляють в океан, що призводить до загибелі риби, птахів і морських тварин.

Так, Кенія стала сороковою країною в світі, де на законодавчому рівні обмежується використання пластикових пакетів. Така заборона діє також в Руанді, Мавританії та кількох інших країнах Африки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву ООН, що приблизно 37 країн, 28 з яких знаходяться в Африці, потребують зовнішньої продовольчої допомоги. У число таких країн входить Республіка Кенія.