ua en ru

У Кенії оголосили перевибори президента після ряду протестів у країні

У Кенії оголосили перевибори президента після ряду протестів у країні Фото: Ухуру Кеніата (flickr.com worldeconomicforum)

Ухуру Кеньятта має намір перемогти і вдруге

В Кенії оголосили про перевибори президента після ряду протестів в країні, в ході яких за заявами опозиції було вбито близько сотні протестувальників. Про це повідомляє AP.

"Виборча комісія Кенії оголосила, що 17 жовтня 2017 року відбудуться нові президентські вибори", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, голова виборчої комісії Вафула Чебукаті виступила з заявою, в якій говориться, що нові вибори відбудуться через 40 днів після винесення Верховним судом рішення минулого тижня про анулювання результатів опитувань 8 серпня, які дали перемогу президенту Ухуру Кеньятта.

Так, у постанові суду йдеться, що нові вибори повинні бути проведені протягом 60 днів. Верховний суд Кенії анулював вибори, заявивши, що комісія вчинила порушення в сумі поданих голосів.

У свою чергу, президент Ухуру Кеніатта розкритикував рішення суду, назвавши суддів "шахраями", але сказав, що знову виграє на других виборах. Крім того, лідер опозиції Раїль Одінга закликав звільнити виборчу комісію.

Зазначимо, під час кенійських виборів президента офіційно переміг чинний глава держави Кеніата, здобувши 54,27% голосів виборців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Кенії лідер опозиції Раїль Одінга закликав своїх прихильників не виходити на роботу в понеділок, 14 серпня 2017 року, і звинуватив уряд країни у вбивствах протестувальників.