ua en ru

Кемерон заявив, що його уряд не запускатиме процес виходу Британії з ЄС

Кемерон заявив, що його уряд не запускатиме процес виходу Британії з ЄС Фото: Девід Кемерон не виводитиме Королівство з Євросоюзу

Цим займатиметься вже новий прем'єр-міністр держави

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив у парламенті, що всі ключові рішення про вихід країни з Євросоюзу повинен буде ухвалювати його наступник. Кабінет Кемерона підготує для нього довідки, але заяву про вихід подавати не стане, повідомляє ВВС.

Виступаючи в понеділок у палаті громад із офіційним оголошенням про результати референдуму 23 червня про членство Британії в ЄС, Кемерон сказав, що вже сповістив керівництво Європейського Союзу, а також канцлера Німеччини Ангелу Меркель про те, що його кабінет не має наміру офіційно ініціювати процес виходу Британії з Євросоюзу.

Прем'єр має намір повторити це у вівторок, 28 червня, на засіданні Європейської Ради.


Кемерон запевнив, що його уряд робить і зробить усе, що в його силах, але "всі ключові рішення не буде ухвалено до тих пір, доки не з'явиться новий прем'єр-міністр".

Він також повідомив, що уряд створить спеціальну групу з представників різних відомств, яка підготує інформацію про варіанти розвитку відносин із Євросоюзом для майбутнього уряду.

"Ми у повній мірі залучимо до цього процесу уряди Уельсу, Шотландії, Північної Ірландії та консультуватимемося з Гібралтаром і коронними володіннями", - додав Кемерон.

Нагадаємо, відразу після перемоги прихильників виходу Британії з ЄС на референдумі Кемерон, який виступав за Євросоюз, оголосив, що піде у відставку до жовтня. Серед його ймовірних наступників називають лідера табору євроскептиків Бориса Джонсона і міністра внутрішніх справ Терезу Мей, яка в питанні про членство в ЄС підтримувала прем'єра.