ua en ru

Кемерон: вихід з ЄС може стати питанням національної безпеки Великобританії

Кемерон: вихід з ЄС може стати питанням національної безпеки Великобританії Фото: Девід Кемерон

Кемерон планує написати лист Туску, в якому буде інформація про те, яких реформ Великобританія очікує від Євросоюзу

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон вважає, що вихід країни із Європейського союзу є "не тільки питанням робочих місць і торгівлі, але і питанням національної безпеки". Про це Кемерон заявить у своїй промові у вівторок, яка буде черговою"спробою змінити відносини Лондона і Брюсселя" перед тим, як Великобританія проведе референдум про вихід з ЄС, повідомляє The Telegraph.

Крім того, Кемерон також планує завтра написати лист голові ЄС Дональду Туску, в якому буде інформація про те, яких реформ Великобританія очікує від об'єднання європейських країн.

Як очікується, лист прояснить, що Великобританія вимагає більше повноважень, що дозволяють "блокувати" європейські закони і уникати втручання в приватну торгівлю. Вона також хоче накласти обмеження на видачу допомоги мігрантам.

Міністр закордонних справ Великобританії Філіп Хаммонд попереджає, що пропозиція зупинити виплату допомоги мігрантам протягом наступних чотирьох років може бути незаконним.

На думку Кемерона, результати проведення референдуму будуть, "швидше за все, найважливішим рішенням", яке британці зроблять у своєму житті. Прем'єр-міністр відкидає будь-яку можливість повторного проведення референдуму.

"Питання не в тому, чи можемо ми бути успішними за межами ЄС, питання - чи можемо ми бути успішними в його складі? Членство в ЄС зміцнює нашу економічну безпеку чи ні? Членство в ЄС впливає на нашу національну безпеку чи ні?", - наводить видання слова Кемерона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Лондон підготував вимоги до Брюсселю по збереженню Великобританії в ЄС.