ua en ru

Кемерон ініціює референдум щодо членства Британії в ЄС

Кемерон ініціює референдум щодо членства Британії в ЄС Фото: Девід Кемерон

Кемерон прийняв рішення провести референдум в кінці 2017 р

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон 28 травня має намір внести до парламенту на голосування законопроект щодо референдуму про членство Великобританії в Євросоюзі, передає видання The Guardian.

Як зазначається, Кемерон прийняв рішення провести референдум в кінці 2017 року. За даними видання, внесення законопроекту заплановано на наступний день після виступу перед парламентом королеви Єлизавети II.

Як раніше повідомлялося, президент Європейської ради Дональд Туск заявляв, що розраховував на переобрання на парламентських виборах прем'єр-міністра Девіда Кемерона, так як його уряд створює передумови для того, щоб Великобританія залишалася у складі ЄС. За його словами, Сполучене Королівство відігравало важливу роль у створенні європейської "порядку здорового глузду".

Нагадаємо, раніше Кемерон виключив повторення референдуму про незалежність Шотландії, незважаючи на успіхи шотландських націоналістів на травневих виборах. За словами Кемерона, повноваження Шотландії будуть розширені у відповідності з прийнятим британським урядом планом.