ua en ru

Казначейство перерахувало 730 млн грн для відновлення гарячої води в Києві

Казначейство перерахувало 730 млн грн для відновлення гарячої води в Києві Фото: горяча вода в Києві (РБК-Україна)

Постачання гарячої води в Києві відновлять протягом декількох тижнів, після мирової угоди між Києвом та "Нафтогазом"

Додаткова субвенція з бюджету для відновлення постачання теплової енергії в Києві у сумі 729,56 млн гривень перерахована 3 жовтня. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення Міністерства фінансів у Facebook.

Як зазначили в Мінфіні, 10 жовтня має відбутися засідання Господарського суду м. Києва, на якому має бути ухвалена мирова угода між м. Києвом та НАК "Нафтогаз України" щодо передачі боргів ПАТ "Київенерго" до КП "Київтеплоенерго".

"Після отримання ухвали, до 12 жовтня включно, будуть укладені договори між ПАТ "Київенерго" до КП "Київтеплоенерго" про передачу кредиторської заборгованості, а після цього - орієнтовно 16-17 жовтня- між КП "Київтеплоенерго" та НАК "Нафтогаз України" на постачання газу", - повідомили в Мінфіні.

Казначейство перерахувало 730 млн грн для відновлення гарячої води в Києві

Нагадаємо, в травні НАК "Нафтогаз України" припинив постачання газу Києву через борги компанії "Київенерго" на 3,3 млрд грн.

Відзначимо, що 29 серпня 2018 року Кабінет міністрів України прийняв постанову №705, якою залучено додаткові кошти для погашення різниці в тарифах на комунальні послуги місцевим бюджетам.