ua en ru

Кожен п'ятий проданий у світі мобільний телефон був кнопковим, - дослідження

Кожен п'ятий проданий у світі мобільний телефон був кнопковим, - дослідження Фото: кнопкові телефони все ще популярні

Ці пристрої, як і раніше користуються популярністю на ринках, що розвиваються

Кнопкові телефони займають 21% на світовому ринку мобільних телефонів, повідомляє Dailycomm з посиланням на дослідження Strategy Analytics.

Так, у 2016 році на ринок надійшло 396 млн звичайних кнопкових телефонів з функціями дзвінків і відправлення SMS, тоді як всього було продано 1,88 млрд мобільних телефонів.

Найбільшим виробником телефонів цієї категорії є компанія Samsung. Продавши 52,3 млн трубок, компанія зайняла частку ринку 13%.

"Експерти відзначають, що Samsung утримує лідерство завдяки глибокому присутності в роздробі і широкому модельному ряду пристроїв, які користуються невиліковним популярністю, таких як Xcover 550", - зазначає видання.

На другому місці – компанія HMD Global, що випускає пристрої під брендом Nokia. У минулому році компанія випустила 35,3 млн кнопкових телефонів, зайнявши 9% ринку.

"Фінський бренд зберігає хорошу репутацію в сегменті традиційних мобільних телефонів, за рахунок своїх зручних у використанні і недорогих моделей, таких як Nokia 230 з підтримкою двох SIM-карт", - вважають аналітики.

Трійку лідерів замкнула компанія TCL-Alcatel з показниками 27,9 млн телефонів і 7%.

"Незважаючи на втрату позицій у смартфоном сегменті, кнопкові апарати TCL-Alcatel залишаються затребуваними в Латинській Америці та інших регіонах, де покупці чутливі до цін", - коментують в компанії.

Всі інші бренди займають 70,8% ринку мобільних телефонів.

Аналітики відзначають, що незважаючи на зростання популярності смартфонів, кнопкові телефони залишаються затребуваними на ринках, що розвиваються, зокрема в Індії та Африці.

"Однак у більшості випадків кнопкові телефони приносять виробникам досить мало прибутку. Тому вендорам, таких як Nokia і Samsung, необхідно підтримувати високі обсяги поставок і жорстко контролювати рівень витрат, якщо вони хочуть зберегти рентабельність в майбутньому", - вважають експерти.

Нагадаємо, легендарний телефон Nokia 3310 повертається на ринок.