ua en ru

Кожен четвертий мешканець півдня і сходу України підтримує вступ до ЄС, - опитування

Кожен четвертий мешканець півдня і сходу України підтримує вступ до ЄС, - опитування Фото: опитування (pixabay.com)

Вступ України до ЕС підтримують 26% респондентів

Кожен четвертий мешканець півдня і сходу України підтримує вступ до Євросоюзу. Про це свідчать результати опитування, проведеного компанією GfK на замовлення Інституту масової інформації, повідомляє прес-служба інституту.

"Кожен четвертий мешканець сходу та півдня України хоче, щоб Україна стала частиною Європейського Союзу, тоді як приєднання до НАТО та Митного союзу користується помітно меншою підтримкою", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, вступ України в ЄС та НАТО підтримує та ж кількість респондентів, що й минулого року, а от підтримка Митного союзу знизилась з 18% у 2016 році до 14% у 2017 році.

Так, вступ України до ЕС підтримують 26% респондентів, до НАТО - 12%, до Митного союзу - 14%. Проти вступу до ЕС висловилися 43% опитаних, проти НАТО - 56%, а проти Митного союзу - 51%.

Кожен четвертий мешканець півдня і сходу України підтримує вступ до ЄС, - опитування

Фото: результати опитування

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за данними опитування, проведеного соціологічними центрами країни (КМІС, Рейтинг, СОЦІС, а також Центром імені Разумкова), більшість українців задекларували, що підтримають вступ до НАТО і ЄС у разі референдуму.