ua en ru

У Казахстані зросла кількість жертв пуску ракети з Байконуру

У Казахстані зросла кількість жертв пуску ракети з Байконуру Фото: запуск ракети (КЦ "Южний"/ЦЕНКІ/РОСКОСМОС)

У лікарні помер чоловік, який отримав опіки під час пожежі, що виникла після падіння ступеня ракети

У Казахстані помер чоловік, який отримав опіки під час пожежі, що виникла після падіння ступеня ракети-носія в степу. Таким чином загальна кількість жертв запуску ракети зросла до двох людей, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я Карагандинської області.

Зазначено, що інцидент стався в результаті запуску 14 червня 2017 року ракети-носія "Союз-2.1а" з космодрому Байконур. Ракета мала доставити на орбіту космічний корабель "Прогрес МС-06". Запуск відбувся у штатному режимі.

"Після запуску ступінь ракети, яка відокремилася після відпрацювання, впала в степу за 20 км від селища Талапи Улітауского району Карагандинської області. Її падіння призвело до пожежі, яка поширилася на площі 10 тис. га. Жертвами пожежі стали двоє людей, які працювали на базі №1 Центру експлуатації районів падіння АТ ВПК "НВО машинобудування". Співробітники підприємства займалися гасінням пожежі та збором відпрацьованих частин ракети, що впали на землю", - йдеться в повідомленні.

Зокрема уточнено, що один із потерпілих, водій "КамАЗу" Юрій Хатюшин загинув на місці, а 49-річний слюсар В'ячеслав Тиц був госпіталізований і доставлений в обласний центр травматології та ортопедії, напередодні ввечері він помер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Казахстані внаслідок падіння частини російської ракети загинула одна людина, ще одна отримала поранення.