ua en ru

У Казахстані внаслідок падіння частини російської ракети загинула одна людина

У Казахстані внаслідок падіння частини російської ракети загинула одна людина Фото: ракета (ЦЕОНКІ Роскосмос)

Ракети, яка впала у Казахстані, не містить токсичних речовин

У Казахстані внаслідок падіння частини російської ракети загинула одна людина, ще одна отримала поранення. Про це йдеться у повідомленні "Радіо Свобода".

"У Казахстані одна людина загинула і ще одна зазнала опіків у пожежі, яка спалахнула після падіння частини російської ракети в центральній частині країни", - йдеться у повідомленні.

Як зазначив представник Комітету з надзвичайних ситуацій Казахстану Руслан Іманкулов, ракету було запущено з космодрому Байконур 14 червня з метою доправлення вантажів на Міжнародну космічну станцію, внаслідок падіння її частини виникла пожежа.

"Уламок ракети-носія врізався в землю на відстані близько 20 км від села Талапи, і місцеві жителі намагалися завадити поширенню вогню до села", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що частина ракети, яка впала, не містить токсичних речовин, а вогонь був погашений рано вранці 15 червня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державне підприємство "Південний машинобудівний завод ім. Макарова" ("Південмаш") відновило виробництво ракет-носіїв "Зеніт".