ua en ru

У Казахстані судять бойовика ДНР

У Казахстані судять бойовика ДНР Фото: у Казахстані триває суд над бойовиком ДНР

Чоловік звинувачується в неправомірній участі в бойових діях на Донбасі

Суд в Актобі (Казахстан) розглядає кримінальну справу щодо громадянина Казахстану, який воював на території України на боці бойовиків так званої "Донецької народної республіки" (ДНР) . Про це йдеться в повідомленні прес-служби обласного суду, передає "РИА Новости".

Підсудний може бути засуджений за статтею "участь в іноземних збройних конфліктах".


Він, зокрема, звинувачується в тому, що з вересня 2014 року по лютий 2015 року, "перебуваючи на території Донецької області України без відповідних повноважень з боку державних органів Казахстану, неправомірно брав участь у бойових діях на Донбасі у складі групи швидкого реагування проти Збройних сил України, що перебували в цьому регіоні", а також "брав участь у бойових діях із застосуванням зброї".

У документі повідомляється, що в лютому 2015 року чоловік повернувся на територію Казахстану для вирішення особистих побутових питань.

"Двадцять четвертого лютого під час проведених співробітниками Департаменту КНБ РК (Комітету національної безпеки Республіки Казахстан, - ред.) по Актюбінській області оперативно-розшукових заходів його злочинна діяльність була припинена", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, за клопотанням прокуратури Донецької області заарештований громадянин Республіки Узбекистан, який воював на боці бойовиків так званої "Донецької народної республіки".