ua en ru

В Казахстані ліквідували Комуністичну партію

В Казахстані ліквідували Комуністичну партію Фото: В Казахстані ліквідували Комуністичну партію

З відповідним позовом до суду звернувся Мін'юст Казахстану

Рішенням Спеціалізованого міжрайонного економічного суду Алмати, у Казахстані ліквідована Комуністична партія. Про це повідомляє видання Tengrinews.kz з посиланням на керівника прес-служби міського суду Куандыка Ешимета.

"Міністерство юстиції Казахстану звернулося з позовною заявою до суду, в якому просило ліквідувати Комуністичну партію Казахстану, так як за результатами перевірки діяльності партії встановлені порушення вимог законодавства. Суд постановив задовольнити позов Мін'юсту, ліквідувати громадське об'єднання "Комуністична партія Казахстану", стягнути з неї держмито в розмірі 1982 тенге. Рішення від 7 серпня", - зазначив Ешимет.

Рішення суду вступило в силу.

Повідомляється, що Комуністична партія була зареєстрована 27 серпня 1998 року, потім перереєстрована в 2003 році. Першим секретарем Центрального комітету партії був Серікболсин Абдільдін. За результатами виборів 1999 року, партію в Мажилісу представляли два депутати, які пройшли за партійним списком. У 2004 році партія розкололася, і від неї відокремилася Комуністична Народна партія Казахстану.

Нагадаємо, в Україні 21 травня 2015 р. набув чинності закон про заборону комуністичної ідеології.