ua en ru

У Казахстані 3-4 травня пройдуть міжнародні переговори щодо Сирії

У Казахстані 3-4 травня пройдуть міжнародні переговори щодо Сирії Фото: МЗС Казахстану

Участь у переговорах підтвердили всі сторони астанинського процесу

В Астані (Казахстан) 3-4 травня 2017 року відбудеться четвертий раунд міжнародних переговорів щодо Сирії на високому рівні. Про це йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ Казахстану.

Повідомляється, що участь у переговорах підтвердили всі сторони астанинського процесу. Делегацію Росії очолить спецпредставник президента РФ по сирійському врегулюванню Олександр Лаврентьєв, Туреччини - заступник голови МЗС по Близькому Сходу і Африці Седат Онал, Ірану - заступник голови МЗС у справах арабо-африканських країн Хоссейн Джабер Ансарі, Сирії - представник уряду при ООН Башар Джаафарі, сирійської збройної опозиції - голова "Джейш аль-Іслам" Мохаммад Аллуш

Крім того, у переговорах візьмуть участь спецпосланець генсека ООН по Сирії Стеффан Де Містура, радник міністра закордонних справ Йорданії з політичних питань Науаф Уасфі Тель.

Також повідомляється, що вперше в якості глави делегації США очікується участь у зустрічі помічника держсекретаря США у справах Близького Сходу Стюарта Джонса.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент РФ Володимир Путін і президент США Дональд Трамп обговорили майбутню зустріч і питання Сирії.