ua en ru

Казахстан чекає зниження врожаю з 18,2 до 14-15 млн т в чистій вазі

Найбільший виробник зерна в Центральній Азії Казахстан очікує в цьому році зниження об'єму врожаю до 14-15 млн т в чистій вазі з 18,2 млн т в минулому році.

Найбільший виробник зерна в Центральній Азії Казахстан очікує в цьому році зниження об'єму врожаю до 14-15 млн т в чистій вазі з 18,2 млн т в минулому році. Про це повідомив представник держкомпанії Продкорпорация, передає Reuters.

"Що-небудь сказати важко, прогнозувати. Ще яка погода буде, але ми припускаємо збір врожаю десь 14-15 мільйонів тонн зерна у чистій вазі", - сказав заступник голови правління компанії Жалелиден Смагулов журналістам у четвер.

Смагулов також додав, що експорт зерна в цьому маркетинговому році може знизитися до 6-7 млн т з 8,7 млн т, проданих в минулому сезоні.

"У принципі, внутрішня потреба зерна в Казахстані - десь близько 8 мільйонів тонн, решту буде направлено на продаж - експортні напрями. Основні ринки експорту, це звичайні: Росія, Середня Азія, іранський напрямок, Азербайджан... 6-7 мільйонів десь", - додав він.

За словами Смагулова, з початку 2014 р. Продкорпорация продала за кордон 453 тис. т зерна, з цього обсягу на Іран довелося 430 тис. т.