ua en ru

Казахстан заявив про готовність прийняти біженців

Казахстан заявив про готовність прийняти біженців Фото: біженці з близького сходу

При цьому в країні не вірять у загрозу повторення європейської кризи

Казахстан готовий прийняти біженців з країн Близького Сходу. Про це заявив віце-міністр охорони здоров'я і соціального розвитку Біржан Нуримбетов, передає Tengrinews.kz.

"Щодо біженців: у Казахстані в 2011 році був прийнятий закон "Про біженців", в якому врегульовані питання про статус біженців, статус осіб, які шукають притулку. У нас постійно працює представництво ООН у справах біженців. Що стосується масового припливу, то в законодавстві також передбачено - будуть здійснюватись заходи у відповідність із законодавством, пов'язані з надзвичайними ситуаціями. Тому за всіма правилами, передбаченими в міжнародному праві, Казахстан, якщо раптом буде потрібно, буде (приймати, - ред.) певний потік біженців, будуть вживатися відповідні заходи по їх розміщенню, по їх забезпеченню притулком", - сказав він.

При цьому міністр припускає, що ймовірність припливу біженців в Казахстан невелика.

Нагадаємо, у Європі виник криза у зв'язку з напливом мігрантів в країни Європейського союзу. Щоб вирішити цю проблему, глави МЗС ЄС запропонували створити в третіх країнах центри з прийому біженців.