ua en ru

Казахстан скасував візовий режим з 10 країнами

Уряд Казахстану затвердив безвізовий режим в'їзду для громадян 10 держав, що є найбільшими інвесторами в економіку країни.

Уряд Казахстану затвердив безвізовий режим в'їзду для громадян 10 держав, що є найбільшими інвесторами в економіку країни. Відповідну постанову опубліковано в офіційних ЗМІ республіки.

"Громадяни Сполучених Штатів Америки, Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії, Федеративної Республіки Німеччина, Французької Республіки, Італійської Республіки, Малайзії, Королівства Нідерландів, Об'єднаних Арабських Еміратів, Республіки Корея і Японії в період з 15 липня 2014 р. по 15 липня 2015 р. в'їжджають в Республіку Казахстан і виїжджають з Республіки Казахстан без віз, якщо період їх перебування в Республіці Казахстан не перевищує 15 календарних днів з моменту перетину державної кордону республіки", - йдеться в тексті постанови.

Як повідомляється, громадяни зазначених країн має право звернутися в органи внутрішніх справ Казахстану з заявою про продовження перебування на території країни. При цьому їм буде видана віза категорії "ділова" строком на 30 днів.

Крім того, при наявності клопотання казахстанського органу з інвестицій, іноземному громадянину може бути видана одноразова віза категорії "інвесторська" або багаторазова віза терміном до трьох років.

Документ набирає чинності з дня опублікування до 15 липня 2015 р.