ua en ru

Казахстан має намір розширити співпрацю з ЄС

Казахстан має намір розширити співпрацю з ЄС Фото: прапор Казахстану

Співпраця Казахстану з ЄС не суперечить участі країни в Євразес

Співпраця Казахстану з Європейським Союзом не суперечить участі цієї країни в Євразійському економічному співтоваристві (Євразес), де домінуючі позиції займає Росія. Про це заявив міністр закордонних справ Казахстану Ерлан Ідрісов в інтерв'ю агентству dpa в неділю, 20 грудня, напередодні візиту в Астану верховного представника ЄС із зовнішньої політики і безпеки Федеріки Могеріні.

Очікується, що 21 грудня Казахстан і ЄС підпишуть договір про поглиблення партнерства та співробітництва.

"Той факт, що наша країна виступає за трансконтинентальне співробітництво, сьогодні підтримують і Євразес, і Євросоюз", - пояснив Ідрісов.

Він також підкреслив, що в довгостроковій перспективі Казахстан сподівається на співпрацю цих двох конкуруючих один з одним організацій, яке призведе до створення зони вільної торгівлі у форматі "від Лісабона до Владивостока".

Казахстан бажає розширювати співробітництво з ЄС не тільки в економіці, але і в сфері безпеки, боротьби з тероризмом і злочинністю.

Нагадаємо, Європейський союз (ЄС) не стане переглядати санкції проти Росії тільки в обмін на співпрацю з РФ у врегулюванні сирійського конфлікту.