ua en ru

Кавилін: за півроку бізнес Київської області отримав 864 млн грн відшкодування ПДВ

Кавилін: за півроку бізнес Київської області отримав 864 млн грн відшкодування ПДВ Фото: Олексій Кавилін (прес-служба)

Показник збільшився на 39%

За перше півріччя держава повернула бізнесу Київської області 864 млн грн ПДВ з 912,2 млн грн, задекларованого до відшкодування. Про це повідомив начальник ГУ ДФС в Київській області Олексій Кавилін, передає РБК-Україна з посиланням на його прес-службу.

Він підкреслив, що цей показник збільшився на 39% або на 242 мільйони гривень у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

При цьому Кавилін зазначив, що найбільші суми з бюджету повернуто юрособам-представникам переробної промисловості - 511 млн грн, постачальникам електроенергії та газу - 105 млн грн, оптової і роздрібної торгівлі, а також ремонту автотранспорту - 73,5 млн грн.

У свою чергу фізичні особи-підприємці повернули з бюджету 1,3 млн грн. "Найбільші суми отримали підприємці зі сфери транспортних послуг, складського господарства, поштової та кур'єрської діяльності, а також переробної промисловості", - сказав начальник фіскальної служби Київської області.

Кавилін повідомив, що на території області, в результаті роботи податківців, значно скоротилася частка схемного податкового кредиту. Так, у цьому році за результатами перевірок фахівці фіскальної служби Київської області упередили із заявлених до відшкодування сум ПДВ 64,4 млн грн.

Цей показник становить 7% від заявлених сум, в той час, коли в минулому році з задекларованої суб'єктами господарювання суми більше третини виявилася безпідставною: 406,6 млн грн або 34% з 1,2 млрд грн.

Кавилін також підкреслив, що в Київській області ПДВ продовжує зберігати позиції бюджетоутворюючого податку: з урахуванням відшкодування сума сальдо становить 2,2 млрд грн.

Раніше повідомлялося, що платники податків Київської області сплатили до держбюджету 6,6 млрд грн. Також повідомлялося, що дохід місцевих бюджетів Київської області зріс на 1,3 млрд грн.

Крім цього, зазначалося, що за шість місяців платники Київської області збільшили приріст сплати ПДВ на 30%.