ua en ru

Катеринчук заявив, що СБУ найближчим часом може відкрити проти нього кримінальну справу

Народний депутат, лідер Європейської партії України Микола Катеринчук заявив, що Служба безпеки найближчим часом може відкрити проти нього кримінальну справу.

Народний депутат, лідер Європейської партії України Микола Катеринчук заявив, що Служба безпеки (СБУ) найближчим часом може відкрити проти нього кримінальну справу. Про це повідомляє прес-служба Європейської партії.

Дирекція телерадіопрограм Верховної Ради підтвердила, що Головне слідче управління СБУ зажадало від них запису парламентських виступів Катеринчука за 2013 р. Таку відповідь лідер Європейської партії отримав на запит, який направив ще 27 грудня 2013 р.

Зокрема, нардеп просив повідомити, чи надходили в Дирекцію телерадіопрограм запити від правоохоронних органів з проханням про надання інформації про його виступах, голосувань або будь-якої іншої діяльності, як народного депутата.

Коментуючи лист-відповідь Катеринчук зазначив: "В кінці грудня, коли я був на допиті в Генеральній прокуратурі, я припустив, що проти народних депутатів, які є прихильниками Евромайдана, будуть відкриватися кримінальні справи. Мені було відомо, що детальна інформація про події 29-30 листопада збирається, вивчаються та аналізуються виступи лідерів опозиції".

"Висновок один: гучний закон про амністію не працює, влада перетворює Україну на поліцейську державу. Тому я не виключаю, що з політичних мотивів найближчим часом проти мене буде порушена кримінальна справа", - додав Катеринчук.

Катеринчук заявив, що СБУ найближчим часом може відкрити проти нього кримінальну справу