ua en ru

Катеринчук вважає природним рішення ЦВК про відмову в реєстрації референдуму про вступ України в МС

Лідер Європейської партії України, народний депутат України, член парламентської фракції "Батьківщина" Микола Катеринчук вважає прийняте рішення Центральної виборчої комісії (ЦВК) про відмову в реєстрації ініціативної групи з проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою щодо вступу України в Митний союз цілком природним і відповідає відповідним судовим рішенням. Про це повідомляє прес-служба партії.

"Мені приємно відзначити, що дії ЦВК були узгодженими і цілком відповідали раніше прийнятим судовим рішенням про заборону Центвиборчкому направляти свого представника на збори громадян за проведення всеукраїнського референдуму про приєднання України до Митного союзу. Хитрощі комуністів в цьому відношенні не спрацювали, хоча вони фактично намагалися ввести в оману громадян України і влаштували виставу на стадіоні "Спартак". Я підкреслюю, що я, як громадянин і як лідер Європейської партії України буду робити все можливе, щоб не допустити цього шабашу, який комуністи намагаються обізвати всеукраїнським референдумом. Україна буде повноправним членом Європейського союзу", - сказав Микола Катеринчук, коментуючи постанову ЦВК.

"На сьогодні ми зробили всі необхідні юридично-правові дії щодо заборони проведення зазначеного референдуму. Наша позиція є конституційною і відповідає інтересам більшості громадян України. Напередодні доленосного вільнюського саміту, де має бути підписана угода про асоціацію, подібні дії комуністів інакше, як провокацією назвати не можна. Ми не дамо торпедувати євроінтеграційний вектор України", - додав народний депутат.

Нагадаємо, 2 вересня Окружний адміністративний суд Києва за позовом Європейської партії України заборонив КПУ організовувати і проводити збори громадян щодо проведення всеукраїнського референдуму щодо вступу України в Митний союз. Також постановою суду ЦВК заборонено направляти свого представника на збори громадян України з приводу проведення референдуму.

Однак 3 вересня лідер КПУ Симоненко сказав, що збори громадян з підготовки референдуму відбудуться 8 вересня. Компартія подала друге повідомлення в ЦВК і зазначила, що збори відбудуться 8 вересня, але тема зборів інша - вступ до ЄвразЕС.

Разом з тим постановою Окружного адмінсуду Києва від 6 вересня поточного року за позовами Європейської партії України до ЦВК, ЦВК заборонено направляти свого представника на збори громадян по проведенню всеукраїнського референдуму.