ua en ru

Катеринчук: Якщо Кличко буде брати участь у виборах в Києві, я точно не піду на вибори

Народний депутат фракції "Батьківщина" Микола Катеринчук готовий відмовитися висувати свою кандидатуру на пост мера Києва, толькі в тому випадку якщо Віталій Кличко підтвердить своє бажання балотуватися на цей пост. Про це Катеринчук в інтерв'ю "Комерсант-Україна".

"З Віталієм Кличком я, правда, бачився в Харкові (на мітингу опозиції) Ми поспілкувалися дуже коротко. Мені здається, що він мене зрозумів. До слова, зараз ще немає ясності, висунеться чи Віталій Кличко. Якщо він буде брати участь у кампанії, то я точно не піду на вибори. Я написав звернення до лідерів опозиції, де пояснив своє бачення. Якщо ж Віталій Кличко відмовиться брати участь у виборах, то треба дозволити висування всіх опозиційних політиків, які захочуть. Нехай всі вони почнуть кампанію, а через два тижні слід провести соцопитування і знайти найбільш рейтингового, хто має стати єдиним кандидатом", - заявив Катеринчук.

Крім того, Катеринчук заявив, що якщо кандидатом буде Порошенко, то він точно буде висувати свою кандидатуру проти нього: "Якщо кандидатом буде визначений Петро Порошенко, я піду проти нього. І це не буде грою проти опозиції, це буде грою проти Петра Порошенка, якого я не визнаю в якості єдиного кандидата. Йдуть кулуарні закриті переговори про його висунення, про які вже зізналися Олександр Турчинов та Арсеній Яценюк (голова фракції "Батьківщина"). Я вважаю, що це неправильно. Головним чином тому, що Петро Порошенко - ніякої НЕ опозиціонер, він бізнесмен, який входить до числа найбагатших людей країни. У нього є медіаресурс, але він не має ніякого відношення до опозиції. У мене виникає питання - а чому Петро Порошенко? Адже він не виграє без статусу єдиного кандидата! Втім, ніхто не виграє без підтримки опозиції".

Читайте також: Катеринчук балотуватиметься в мери Києва.