ua en ru

Катастрофа нас сьогодні минула, - Новинський

Катастрофа нас сьогодні минула, - Новинський Фото: Вадим Новинський

За словами Новинського, на порядку денному ВР сьогодні, 18 травня, стояли два "антицерковних" законопроекту

Народний депутат від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський заявив, що "антицерковні" законопроекти так і не були поставлені на голосування Верховної Ради, завдяки чому вдалося уникнути катастрофи. Про це політик написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Сьогодні, з раннього ранку, по всій країні десятки тисяч віруючих Української Православної Церкви молилися про напоумлення депутатів Верховної Ради. Всього за кілька останніх днів було зібрано більше трьохсот тисяч підписів під зверненнями до народних обранців. Все тому, що на порядку денному сьогодні, 18 травня, стояли два антицерковних – і можна з упевненістю сказати, антиукраїнських законопроекти, здатних остаточно розколоти країну та вкинути її в кровопролитне протистояння на релігійному ґрунті... Вже вечір, засідання закінчено, антиукраїнські законопроекти так і не були поставлені на голосування. Сьогодні катастрофа нас минула", - пише Новинський.

Політик зазначає, що дуже багато колег, незважаючи на "тиск зверху", заявили свою позицію щодо неприйняття цих "безбожних ініціатив", при чому це стосувалося як депутатів від опозиції, так і депутатів від коаліції.

"У той же час ті, хто виступив ініціаторами цієї законодавчої бісовщини зовсім не готові відступитися і мають намір вже на наступному тижні знову зробити спробу поставити законопроекти 4128 і 4511 на голосування в парламенті", - зазначив нардеп.

Він також заявив, що "одна тільки їх поява в порядку майбутнього пленарного тижня викликало справжню бурю обурення як у парафіян УПЦ, так і у представників більшості інших конфесій країни".

"І люди почали об'єднуватися, щоб дати відсіч цим починанням псевдопатріотів. Біля стін Верховної Ради зібралися віруючі з усієї країни. І у них все вийшло. Їхня думка, їхні голоси були почуті", - пише нардеп.

"Наступ на нашу Церкву та нашу Віру ще не завершено, ще багато випробувань чекає вірних нашої Церкви людей на шляху до миру та подолання розколу. Сьогодні був зроблений черговий – нехай невеликий, але дуже важливий крок до досягнення цієї світлої мети", - переконаний Новинський.

Сьогодні з раннього ранку по всій країні десятки тисяч віруючих Української Православної Церкви молилися про напоумлення депута...

Опубліковано Вадимом Новинським 18 травня 2017 р.

Нагадаємо, проекти законів, які стосуються питань релігії, сьогодні були зняті з порядку денного Верховної Ради України.