ua en ru

Катар має намір залучити 9 млрд доларів, реалізувавши облігації

Катар має намір залучити 9 млрд доларів, реалізувавши облігації Фото: Катар шукає гроші для поповнення казни (Hedro.alali)

Бойкот країни негативно позначилася на стані державних фінансів

Влада Катару мають намір залучити 9 млрд доларів, розмістивши облігації. Про це повідомляє Bloomberg.

За даними джерел агентства, влада вже веде переговори з низкою банків про організацію торгів.

Таке рішення влади пов'язано з тим, що після оголошення країнами-сусідами на початку літа бойкоту Катару, який звинувачують у фінансуванні тероризму, державна скарбниця гостро потребує поповнення.

Найсвіжіші оцінки економістів говорять про те, що зростання економіки Катару буде самим повільним з 1995 року, а перші місяці бойкоту вже обійшлися державі в майже 40 млрд доларів.

У рамках нинішнього етапу залучення коштів, влада Катару намір запропонувати облігації інвесторам з країн Азії, Європи і США.

Можливістю залучення коштів на міжнародному борговому ринку скористалися недавно і інші країни регіону. Так, минулого тижня ОАЕ залучили 10 млрд доларів, а трохи раніше Саудівська Аравія розмістила облігації на 12,5 млрд доларів.

Крім того, за даними рейтингового агентства Moody's, відомство, відповідальне за розміщення і розподіл інвестицій катарського уряду,зменшив свої прямі запаси в Credit Suisse Group AG, ПАТ "Роснефть" і Tiffany & Co.,а також розглядає можливість продажу більшої кількості своїх активів на суму 320 млрд долларовА, включаючи частки в Glencore Plc і Barclays Plc.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп в ході телефонних переговорів з королем Саудівської Аравії Салманом бін Абдульазизом, наслідним принцом ОАЕ Мухаммедом Аль-Нагаяном і еміром Катару шейхом Тамімом бін Хамад аль-Тані закликав своїх співрозмовників врегулювати кризу навколо Катару.