ua en ru

Каталонський парламент наполягає на незаконності відсторонення від посади Пучдемона

Каталонський парламент наполягає на незаконності відсторонення від посади Пучдемона Фото: Карлес Пучдемон (instagram.com)

Парламент Каталонії ухвалив резолюцію, в якій засуджується відсторонення голови Женералитата Карлеса Пучдемона

Сьогодні, 1 березня, каталонські депутати ухвалили резолюцію, в якій засудили "незаконне відсторонення" Карлеса Пучдемона з посади глави уряду Каталонії. Про це повідомляє німецьке видання DW.

Як повідомляється за резолюцію проголосували 68 депутатів, проти – 8.

"Вибори 21 грудня підтвердили той факт, що більшість підтримує сили, які виступають за незалежність у формі республіки", - йдеться в тексті резолюції.

Раніше, 25 січня, уряд Іспанії подала запит в Державну Раду, щоб отримати рекомендацію для звернення в Конституційний суд з приводу рішення парламенту Каталонії про повернення лідера каталонських сепаратистів Карлеса Пучдемона в якості глави Женералитата. Однією з умов було те, що Пучдемон дасть присягу на посаду голови Женералитата з допомогою відеозв'язку.

Пізніше Конституційний суд Іспанії ухвалив, що лідер каталонських сепаратистів Карлес Пучдемон не може давати присягу на посаду голови Женералитата з допомогою відеозв'язку, а повинен особисто бути присутнім, крім того висунення повинно бути схвалено судовим роздільною здатністю.

Президент каталонського парламенту Роджер Торрент 23 січня затвердив висунення в якості кандидата лідера місцевих сепаратистів Карлеса Пучдемона на пост глави Женералитата.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд Іспанії вважає, що в разі обрання Пучдемона главою регіону, він зможе уникнути відповідальності за раніше скоєні злочини. Карлес Пучдемон з жовтня 2017 знаходиться в Брюсселі через порушені проти нього кримінальні справи в Іспанії.