ua en ru

Каталонія проголосить незалежність в разі втрати автономії, - джерела

Каталонія проголосить незалежність в разі втрати автономії, - джерела Фото: акція протесту в Каталонії (wikipedia.orgLohen11)

Пучдемон оголосить про незалежність Каталонії, якщо Мадрид відхилить пропозицію діалогу

Лідер Каталонії Карлес Пучдемон оголосить про незалежність регіону, якщо Мадрид відхилить пропозицію діалогу і застосує статті 155 Конституції Іспанії, яка обмежить самоврядування регіону. Про це йдеться в листі Пучдемона, який він сьогодні, 19 жовтня, направить у відповідь на ультиматум Мадрида, повідомляє видання La Vanguardia.

Повідомляється, що напередодні ввечері Пучдемон підтвердив цей намір під час зустрічі з членами своєї партії.

Так, згідно з інформацією ЗМІ, у листі глава каталонського уряду знову наполягає на діалозі і переговорах.

Також Пучдемон висловив жаль про репресії з боку Мадрида, які в останні дні матеріалізувалися у арешти лідера громадської організації Каталонії Omnium Cultural Жорді Куишара і глави "Каталонської національної асамблеї" Жорді Санчес.

Нагадаємо, раніше уряд Іспанії заявило про намір призупинити автономію Каталонії, якщо Пучдемон не уточнить статус регіону.

Наголошується, що центральні власті готові застосувати 155 статтю Конституції і призупинити автономію каталонського регіону. У зв'язку з цим прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой і його заступник поставили умову Пучдемону оголосити статус свого регіону до 10:00 ранку четверга, 19 жовтня.