ua en ru

У Каталонії сотні тисяч людей вийшли на акцію проти арешту лідерів сепаратистів

У Каталонії сотні тисяч людей вийшли на акцію проти арешту лідерів сепаратистів Фото: акція протесту в Каталонії (wikipedia.orgLohen11)

Суд заарештував голову громадської організації Каталонії Omnium Cultural і главу "Каталонської національної асамблеї"

На вулиці Каталонії у вівторок ввечері, 17 жовтня, вийшли сотні тисяч людей на знак протесту проти попереднього ув'язнення двох впливових лідерів руху за незалежність регіону, зокрема, лідера громадської організації Каталонії Omnium Cultural Жорді Куишара і лідера "Каталонської національної асамблеї" Жорді Санчеса. Про це повідомляє El Pais.

Так, за даними цивільної гвардії, в Барселоні на демонстрацію зібралися близько 200 тис. чоловік. Крім того, у протесті взяли участь члени уряду Каталонії і мерії Барселони, а також лідери профспілок.

"Каталонські в'язні, ми хочемо, щоб ви були вдома", - кричали протестувальники, запалюючи свічки в знак протесту проти ув'язнення лідерів.

Як зазначає видання, люди тримали в руках плакати з написами "Свободу Жорді, політичним в'язням Іспанії", "Допоможіть Каталонії", "Врятуйте Європу".

Повідомляється, що аналогічні акції пройшли в інших містах регіону. Наприклад, акція в Жироні зібрала 15 тис. чоловік.

Нагадаємо, раніше в Іспанії судова плата відправила під арешт главу громадської організації Каталонії Omnium Cultural Жорді Куишара і главу "Каталонської національної асамблеї" Жорді Санчес.

Як наголошується, двох лідерів підозрюють у причетності до заклики до заколоту. Вони будуть перебувати під вартою на час розслідування і не зможуть вийти під заставу.