ua en ru

Каськіву належать квартира в центрі Києва і ділянка в Карпатах, - розслідування

Каськіву належать квартира в центрі Києва і ділянка в Карпатах, - розслідування Фото: Владислав Каськів (old.kharkivoda.gov.u)

За даними Єдиного реєстру нерухомості, у нього є квартира і земельна ділянка

Екс-голові Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владиславу Каськіву належить квартира в центрі Києва і ділянка в Карпатах. Про це йдеться в розслідуванні "Слово і Діло".

"За даними Єдиного реєстру нерухомості, у нього є квартира в центрі Києва на вулиці Шовковичній. Площа житла - 69,7 кв. м. Висота стін - 3 м. В подібних будинках ціна квадрата з ремонтом становить близько 5 тис. доларів. Тобто квартира Каськіва коштує приблизно 348,5 тис. доларів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, крім цього, в реєстрі зазначено, що Каськів володіє землею в Карпатах. У нього є ділянка недалеко від курортного міста Яремче - в селищі Яблуниця в 7 км від Буковеля.

Так, площа землі становить 0,09 гектара. Вартість однієї сотки землі під забудову в Яремче (як у Каськіва) становить близько 4 тис. доларів. Таким чином, земля колишнього чиновника коштує не менше 36 тис. доларів.

Зазначається, що Єдиний реєстр нерухомого майна надає інформацію про всіх людей з ім'ям Каськів Владислав Володимирович. Тому існує невелика ймовірність, що квартира у Києві і земля в Карпатах належать повному тезці бізнесмена.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Каськів заздалегідь відшкодував збиток в 7,5 млн гривень, який йому інкримінується. Він оплатив їх 25 жовтня 2017 року, про що свідчить довідка Держказначейства, надана Генпрокуратурі. Заступник генпрокурора допускає, що це може бути враховано судом як пом'якшувальні обставини.