ua en ru

"Карпатнафтохім" відновлює виробництво після п'ятирічного простою

"Карпатнафтохім" відновлює виробництво після п'ятирічного простою Запуск підприємства запланований на 8 червня 2017 року

Це відбудеться завдяки впровадженню в Україні світової практики оподаткування нафтохімічної сировини

8 червня 2017 року відбудеться запуск потужного нафтохімічного підприємства України ТОВ "Карпатнафтохім". Роботою будуть забезпечені 1950 осіб персоналу заводу і 750 співробітників суміжних і обслуговуючих організацій, повідомляє прес-служба підприємства.

Наголошується, що новий старт виробництва після п'ятирічного простою відбудеться завдяки впровадженню в Україні світової практики оподаткування нафтохімічної сировини. У грудні 2016 року в Податковому кодексі України було розширено перелік сировинних позицій, які обкладаються нульовою ставкою акцизного податку в разі подальшої переробки.

У компанії підкреслили, що до прямогонного бензину і дизельного палива були додані зріджені гази і бутан. Постановою №229 від 26.04.2017 р. уряд визначив для "Карпатнафтохіму" квоти на поставку сировини: зріджений газ – 1070 млн л на рік; прямогонний бензин – 1170 млн в рік; дизельне паливо – 985 млн л на рік. Переробка кожного із зазначених обсягів може забезпечити випуск 250 тис. т етилену на рік, зазначили в прес-службі.

"Ніде в світі сировина для переробки не обкладається акцизом. Ми не збираємося переробляти весь заявлений в постанові обсяг сировини, у нас елементарно немає таких потужностей. Ми використовуємо тільки ту кількість, яка забезпечить випуск не більше 250 тис. т етилену на рік", – заявляють в прес-службі ТОВ "Карпатнафтохім".

Підкреслюється, що вибір сировини буде залежати від кон'юнктури сировинних і товарних ринків. У 2017 році основною сировиною буде прямогонний бензин, але не виключено залучення зрідженого газу або дизельного палива. Внесення в постанову №229 всіх видів сировини забезпечить заводу виробничу гнучкість і не потребуватиме постійних звернень до уряду в разі зміни ринкової ситуації.

"Карпатнафтохім" заявляє про нульову ймовірність нецільового використання сировини, що поставляється на пільгових умовах. Податковий кодекс України передбачає контроль і облік поставок сировини та випуску готової продукції спеціальним податковим постом Державної фіскальної служби України.

На кожну партію сировини "Карпатнафтохім" буде видавати банківський вексель з погашенням після випуску етилену. На сайті заводу незабаром буде доступна онлайн-звітність про кількість використаної сировини і випущеної продукції.

"Робота "Карпатнафтохіму" не пов'язана з політикою і політиками. Наша мета – відновити виробництво і повернути свої позиції на ринку, який захоплений імпортерами. Заробіток на несплаті податків – це не наш шлях", – заявили на підприємстві.