ua en ru

Інвестор Карл Айкан купив акції Apple на суму 1,5 млрд дол

Інвестор Карл Айкан купив акції Apple на суму 1,5 млрд дол., вважаючи, що технологічний гігант може генерувати більший обсяг виручки.

Інвестор Карл Айкан купив акції Apple на суму 1,5 млрд дол., вважаючи, що технологічний гігант може генерувати більший обсяг виручки, повідомляє телеканал "Росія 24".

Пан Айкан наполягає, щоб компанія почала зворотній викуп своїх акцій. Хоча раніше Apple вже анонсував великий бай-бек, інвестор заявив у своєму інтерв'ю у вівторок, що вважає за потрібне починати його прямо зараз, при поточних цінах на акції, які Айкан назвав дешевими.

Пан Айкан, відомий своєю звичкою викуповувати великий портфель акцій в різних компаніях, а потім агітувати за зміни, у вівторок написав у Twitter, що він розмовляв з Тімом Куком, главою корпорації Apple.

Айкан написав, що разом вони обговорили думку інвестора про те, що зараз необхідно провести зворотний викуп великої частки акцій. Він додав, що незабаром знову збирається переговорити з паном Куком.

У заяві інвестора не розкривалося, яка сума була витрачена на придбання частки в Apple, проте Wall Street Journal з посиланням на людину, знайому з ситуацією, повідомляє, що вартість частки пана Айкана становить понад 1,5 млрд дол.

Однак вплинути на виробника iPhone і MacBook буде непросто і вже точно недешево, враховуючи, що сукупна вартість паперів корпорації становить близько 450 млрд дол. При такій загальній сумі акціонерного капіталу частка Айкана становить менше 1%.

Після публікації заяви інвестора в Twitter у вівторок акції технологічного гіганта піднялися на 5% до 4489,57 за акцію.

Нагадаємо, вже 10 вересня може відбутися презентація нового iPhone, що додасть акціям корпорації кілька відсотків зростання вартості.

Apple - американська компанія, яка займається виробництвом програмного забезпечення, персональних комп'ютерів, аудіоплеєрів і телефонів. Реалізує частину своєї продукції через власну мережу магазинів, які розташовані в США, Канаді, Великобританії, Японії та інших країнах. На компанію працюють близько 60,4 тис. осіб.