ua en ru

Кар'єрою дочки Путіна зацікавилася міжнародна антикорупційна організація

Кар'єрою дочки Путіна зацікавилася міжнародна антикорупційна організація Фото: Катерина Тихонова

Фонд Катерини Тихонової спонсорується "Роснефтью", "Газпромом" і "Росатомом"

Кар'єрою Катерини Тихонової, яку ЗМІ називають молодшою дочкою Президента Росії Володимира Путіна, зацікавилася організація Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP). Матеріал про доньці Путіна опублікований на сайті міжнародної організації.

Колишня гімнастка, яка виступала в дисципліні акробатичний рок-н-рол, Катерина Тихонова стала керівником проекту Московського державного університету (МДУ) з бюджетом у 1,5 млрд дол. Підконтрольний Тихонової фонд "Інопрактика" почав розробляти проект Науково-технологічного парку МДУ.

З моменту свого заснування в 2012 р. "Інопрактика" встиг стати однією з найбагатших некомерційних організацій в Росії. За свою коротку історію він придбав впливових спонсорів, в основному серед керівники великих державних корпорацій і компаній (таких як "Роснефть", "Газпром" і "Росатом"), які очолюють соратники Володимира Путіна.

Фонд Тихонової також виграє тендери (в основному для досліджень та розвитку) від тих же держкорпорацій. Наприклад, веб-сайт державних закупівель повідомляє, що в 2015 р. вона підписала контракти з "Роснефтью" на більш ніж на 110 млрд руб. (1,5 млрд дол.).

Зазначимо, дочка Путіна відмовилася давати коментар OCCRP з цього питання.

Нагадаємо, Путін ретельно приховує своє особисте життя, більшість росіян не мають уявлення, як виглядають його дочки. Проте в січні 2015 р. ЗМІ за участю російського опозиціонера Олексія Навального з'ясували, що молодша дочка Президента РФ живе під ім'ям Катерина Тихонова. Пізніше той же Навальний повідомив, що Тихонова у свої 28 років зайняла посаду заступника проректора МДУ.