ua en ru

Каплін і його спільники мають відповісти за "причетність до антиукраїнської діяльності", - Левус

Каплін і його спільники мають відповісти за "причетність до антиукраїнської діяльності", - Левус Фото: народні депутати Андрій Левус та Микола Княжицький

Служба безпеки України має протягом 24-х годин відкрити кримінальне провадження за зверненням групи народних депутатів "Народного фронту" щодо "антиукраїнської антидержавної діяльності пропагандистів" з телеканалу "Інтер". Про це у коментарях журналістам заявили народні депутати Андрій Левус та Микола Княжицький.

"Ми вимагаємо негайної депортації з території України громадянина Шувалова, який фактично є ляльководом в спеціальних інформаційних операціях проти України. Також вимагаємо розслідувати причетність народних депутатів, зокрема Капліна, Добродомова, Берези (Борислава, - Ред.) до антиукраїнської діяльності "Інтера", які випливають з листування Столярової", - сказав Левус.


"Ці депутати є державними службовцями вищої категорії. Якщо вони співпрацюють з російськими агентами, відповідно, це теж має бути розслідувано і мають бути зроблені певні висновки", - додав він.

У той же час присутній на брифінгу народний депутат Микола Княжицький пояснив, що коли влада намагалася зупинити сепаратистські рухи в Харкові, громадянка Столярова, працюючи на телеканалі "Інтер", активно допомагала бойовикам.

"До неї телефонує Шувалов, надає їй всі посвідчення, а далі Столярова їде до Одеси, де провокує уже там заворушення, бере безпосередню діяльність у заходах, що призвели до загибелі людей. Якщо ми зараз не поставимо на цьому крапку, це означитиме капітуляцію України", - наголосив Княжицький.

Крім того, він звернув увагу, що "у листуванні Столярової прямо сказано, що за вказівкою з Москви вона впливала на українські вибори і надавала допомогу деяким кандидатам у народні депутати, які зараз знаходяться у парламенті".

"Таких, як Каплін та інші народні депутати, які, прикриваючись патріотичними гаслами, проводять лінію окупанта в українському парламенті. Ми вимагаємо, щоб СБУ поклала цьому край", - резюмував Княжицький.