ua en ru

Каплін: НАБУ відкрило два нових провадження про можливе незаконне збагачення Рабиновича

Каплін: НАБУ відкрило два нових провадження про можливе незаконне збагачення Рабиновича Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Каплін стверджує, що Рабинович задекларував не всю свою власність

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) відкрило два нових провадження для розслідування можливого незаконного збагачення та корупції нардепа, голови партії "За життя" Вадима Рабіновича. Про це написав у своєму Facebook народний депутат Сергій Каплін, опублікувавши відповідні документи.

НАБУ ВІДКРИЛО ДВА НОВИХ(!) ПРОВАДЖЕННЯ ПРО НЕЗАКОННЕ ЗБАГАЧЕННЯ І КОРУПЦІЮ РАБІНОВИЧА ЗА МОЄЮ ЗАЯВОЮ 18 квітня 2018...

Опубліковано Сергієм Капліним 23 квітня 2018 р.

"18 квітня 2018 року за моєю заявою відкриті два нових кримінальні провадження за фактами незаконного збагачення та корупції Давида-Вадима Рабіновича. Я надав детективам НАБУ незаперечні докази того, що Рабинович – корупціонер, приховує свої тіньові доходи і обманює суспільство, декларуючи доходи, в десятки разів менше його витрат. Впевнений, що розслідування буде швидким – у розпорядженні слідства є всі необхідні документи", – заявив політик.

Каплін стверджує, що Рабінович задекларував не всю свою власність.

"Незадеклароване володіння компаніями в Україні та Ізраїлі, наявність незадекларованих рахунків за кордоном, корупція і легалізація отриманих злочинним шляхом доходів – злочини Рабіновича, які підтверджені документально і зараз будуть розслідуватися НАБУ. Нагадаю, що НАБУ вже розслідує дві кримінальні справи щодо незаконного збагачення Рабіновича та декларуванню неправдивої інформації за 2015-2016 роки, тепер їх чотири", – написав нардеп.

Він обіцяє продовжити розслідування і передати в НАБУ нові документи про майно Рабіновича за кордоном.

"Крім того, найближчим часом я розкрию офшорні афери громадянина Ізраїлю Давида-Вадима Рабіновича в Панамі, на Кіпрі і в Швейцарії, через які Рабіновича не пускають до США. Дуже скоро я передам в НАБУ нові документи, які свідчать про кримінальне походження його грошей, за які Давид-Вадим Рабінович купує ефіри на ТБ, проводить проплачені мітинги і своє розкішне життя в Ізраїлі, Швейцарії та Україні. Громадянам інших країн не місце в українському парламенті, злочинець зі стажем Рабінович повинен сидіти у в'язниці", – заявив Каплін.