ua en ru

Капітану заарештованого російського судна "Норд" повідомлено про підозру

Капітану заарештованого російського судна "Норд" повідомлено про підозру Фото: судно "Норд" (dpsu.gov.ua)

Його можуть відпустити під особисте зобов'язання

Капітану затриманого в Азовському морі російського судна "Норд" Володимиру Горбенко повідомлено про підозру за незаконний рибний промисел. Про це повідомила прес-служба прокуратури Автономної Республіки Крим.

Правоохоронці встановили, що судно "Норд" здійснювало рибний промисел в Азовському морі на підставі так званого "Разрешения на добычу (вылов) водных морских ресурсов", виданого "Азово-Черноморским территориальным управленнием Федерального агентства по рыболовству" та інших документів, виданих незаконними органами, що діють на тимчасово окупованій території українського півострову.

"На даний час, враховуючи невелику тяжкість злочину, до Херсонського міського суду внесено клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання з покладанням відповідних обов’язків", - зазначають у прокуратурі.

Нагадаємо, 25 березня Держприкордонслужба України затримала в акваторії Азовського моря риболовецьке судно під прапором Росії.

5 квітня у ЗМІ з'явилася інформація про те, що капітана "Норд" відпустили з-під варти. Однак прокуратура це спростувала.

6 квітня суд взяв під варту капітана російського судна "Норд".