ua en ru

Капітану арештованого російського судна "Норд" повідомлено про підозру

Капітану арештованого російського судна "Норд" повідомлено про підозру Фото: судно "Норд" (dpsu.gov.ua)

Капітану загрожує позбавлення волі на строк до п’яти років

Капітану арештованого у п’ятницю, 30 березня, російського судна "Норд" за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України повідомлено про підозру. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"30 березня 2018 року Херсонським міським судом Херсонської області задоволено, погоджене прокурором Автономної Республіки Крим, клопотання слідчого головного управління Служби безпеки України в АРК про накладення арешту на судно "Норд"", - йдеться у повідомленні.

Зазначене судно, яке порушило порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї, було затримане 25 березня 2018 року в акваторії Азовського моря співробітниками Державної прикордонної служби України.

"Ухвалою суду на судно накладено арешт шляхом заборони розпорядження та користування ним у будь-який спосіб. Також 31 березня 2018 року громадянину України, капітану судна "Норд" оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332-1 КК України (порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї), за вчинення якого передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років", - зазначили у прокуратурі.

Як повідомив прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов, особи, які порушують українське законодавство, здійснюючи незаконні заходи і виходи морськими суднами в закриті порти Криму, притягуватимуться до передбаченої відповідальності.

"Упевнений, цей факт стане попередженням для інших капітанів та судновласників", - сказав прокурор.

Нагадаємо, 30 березня 2018 року суд задовольнив клопотання прокуратури АР Крим з приводу долі судна "Норд", затриманого українськими прикордонниками в Азовському морі. Відомо, що судно зареєстроване на тимчасово окупованій території Криму.