ua en ru

Капіталовкладення у нерухомість Києва за рік збільшилися на 20%

У вересні 2014 року обсяг капіталовкладень у нерухомість Києва склав 310 млн 284 тис. грн. Це перевищує результати вересня 2013 року на 20%. За результатами всіх проведених протягом місяця угод в Києві співвідношення продажу до оренди склало 65% на 35% на користь угод по оренді нерухомості.

У вересні 2014 року обсяг капіталовкладень у нерухомість Києва склав 310 млн 284 тис. грн. Це перевищує результати вересня 2013 року на 20%. За результатами всіх проведених протягом місяця угод в Києві співвідношення продажу до оренди склало 65% на 35% на користь угод по оренді нерухомості.

Сегмент до $40 тис. у вересні зайняв частку 5% від загальної кількості угод. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість угод у цій ціновій категорії зросла в 6 разів. У сегменті $40-80 тис. було проведено 45% угод. У кількісному відношенні це в 2 рази більше результатів вересня-2013. У даних сегментах користувалося попитом одне-двокімнатне житло в усіх районах столиці.

"Значне зростання показників в нижньому ціновому сегменті можна пояснити загальним зниженням вартості об'єктів до 20%. Якщо раніше в категорію до $40 тис. потрапляла дуже вузька вибірка пропозицій, то за останні півроку вона розширилася. Також попит на бюджетне житло активно формували приїжджі з Донбасу і Криму та кияни, які забравши свої депозити з банків, прийняли рішення вкласти їх у нерухомість. Продовження цих тенденцій ми очікуємо до кінця осені", - коментує тенденції ринку бюджетного житла Галина Мельникова, енеральний директор АН "Благовіст".

Цінова категорія $80-100 тис. за підсумками вересня склала 15%. За кількістю угод зростання склало 1,8 разів у порівнянні з торішніми показниками.

У категорії об'єктів вартістю $100-150 тис. угоди склали 21%. Цей сегмент був лідером за рівнем капіталізації, яка склала в даному діапазоні $7 млн.

Категорія $1 млн 935 тис. - $2 млн 580 тис. склала 9%. Квартири вартістю 2 млн. 580 тис. дол. - 3 млн 870 тис. грн. зайняли частку 5%. У цих категоріях серед покупців були популярні будинку сучасної забудови в Печерському, Подільському і Оболонському районах столиці з якісним ремонтом.

Найбільш доступними квартирами, проданими у вересні, стали: однокімнатна "гостинка" по вул. Ушинського (Солом'янський р-н), площею 22 кв. м, за ціною 382 тис. грн. ($29 тис. 600). Кілька аналогічних пропозицій за ціною до 451тыс. грн. ($35 тис.) були реалізовані у Святошинському та Дарницькому районах. Інші покупки стартували від позначки в 516 тис. грн. ($40 тис.).

"Сьогоднішній покупець нерухомості - вимогливий до об'єкта і до якості роботи ріелтора. Вони звертають увагу на характеристики будинку, стан квартири, прилеглу інфраструктуру. Вони готові платити тільки за якісну послугу і підходить по параметрам квартиру. Це варто враховувати і власникам квартир, що продаються і ріелторам", - уточнила Галина Мельникова.

За матеріалами: SV Development