ua en ru

Капітальні інвестиції за 7 місяців поточного року в економіку Донецької області склали 9,2 млрд грн

В економіку Донецької області за січень-липень 2011 року за рахунок всіх джерел фінансування вкладено капітальних інвестицій на 9,2 млрд грн, з яких 7,4 млрд грн склали інвестиції в основний капітал (капітальне будівництво, придбання машин та обладнання), повідомляє Головне управління статистики в Донецькій області.
Решта коштів, інвестовані в економіку області, спрямовані на поліпшення об'єктів (капітальний ремонт), а також інвестиції в нематеріальні активи (права на комерційні позначення, об'єкти промислової власності, авторські та суміжні права, ліцензії, витрати на придбання або створення засобів програмного забезпечення).
Серед джерел фінансування інвестицій в основний капітал 73,2% становили власні кошти підприємств, 16,2% - банківські кредити, 5,5% - кошти державного бюджету, 2,7% - кошти місцевих бюджетів.
Інвестиції в основний капітал за січень-липень 2011 р. в порівнянні з аналогічним періодом 2010 року зросли в 1,8 рази. На стільки ж збільшилась інвестування промисловості, її питома вага в обласному обсязі інвестицій склав 59%. Інвестиції в металургійний комплекс і вугільну промисловість зросли в 1,6 рази, в машинобудування - в 2,6 рази, у виробництво коксу і продуктів нефтепереробки - в 3,3 рази.
Інвестиції в будівництво за 7 місяців поточного року збільшилися в 5,3 рази, в готельне господарство - в 4,3 рази, у транспорт і зв'язок - 3,6 рази, в спортивні об'єкти - в 1,4 рази.
У свою чергу, скоротилося інвестування підприємств роздрібної торгівлі - на 43,5%, наукових організацій - на 5,3%.