ua en ru

Докапіталізація ПриватБанку не мала істотного впливу на інфляцію, - Гонтарєва

Докапіталізація ПриватБанку не мала істотного впливу на інфляцію, - Гонтарєва Фото: націоналізація ПриватБанку не вплинула на інфляцію

Відтік депозитів з рахунків банку з дня націоналізації склав 4 млрд гривень

Капіталізація націоналізованого ПриватБанку не вчинила істотного впливу на рівень інфляції в Україні. Про це сьогодні під час брифінгу заявила голова НБУ Валерія Гонтарєва, передає кореспондент РБК-Україна.

"Капіталізація державного" ПриватБанку" не мала істотного впливу на рівень інфляції. Хоча ми монетизували ОВДП для ПриватБанку на 27,2 млрд гривень, ці кошти не були спрямовані на фінансування відтоку депозитів, які, до речі, тривали всього кілька тижнів до і після переходу банку у державну власність", - заявила Гонтарєва.

За її словами, відтік депозитів фізичних і юридичних осіб з 19 грудня (день націоналізації ПриватБанку, - ред.) склав 4 млрд гривень.

Гонтарєва зазначила, що кошти були спрямовані на формування обов'язкових резервів, поповнення кас та банкоматів банку для забезпечення безперебійного обслуговування клієнтів.

Нагадаємо, у грудні 2016 року після націоналізації ПриватБанку голова НБУ Валерія Гонтарєва запевняла, що це не вплине на зростання цін і девальвацію гривні.