ua en ru

Капіталізація LG Display зростає завдяки iPhone

Південнокорейська компанія LG Display, що випускає дисплеї для телевізорів і мобільних пристроїв, показала найбільший ріст біржових котирувань серед постачальників комплектуючих для iPhone. Про це повідомляє "Росія 24".

Причиною цьому послужило повідомлення аналітиків з Morgan Stanley про зростаючий попит на смартфони виробництва компанії Apple.

За оцінками ринкових експертів, в III кварталі 2013 р. було продано 34,5 млн iPhone, і в найближчі місяці продажі будуть збільшуватися. В підтвердження високого попиту на "яблучні" трубки Кеті Х'юберт з Morgan Stanley зазначила, що час доставки iPhone 5S при замовленні в інтернет-магазині Apple перевищує три тижні.

Після публікації цього прогнозу акції LG Display подорожчали на 4,1% вперше за вісім місяців. Папери Hynix, постачальника мобільного пам'яті, виросли в ціні на 2,5%. Sharp додала 2,4%, Foxconn - 1,1%.

Нагадаємо, що квартальний прибуток LG Display виявилася кращою в цьому році. Операційний прибуток збільшився на 31% - до 389 млрд вон, або 365 млн дол. Аналітики, опитані Thomson Reuters, чекали зростання прибутку до 384 млрд вон.

Продажу дисплеїв для телевізорів приносять LG Display все менше виручки. У III кварталі вони забезпечили лише 44% проти 47% всіх доходів компанії. Але різке зростання попиту на гаджети допоміг корейському гравцеві, який конкурує з Samsung Display і поки займає перше місце на ринку, нівелювати негативний ефект.

Внесок поставок дисплеїв для мобільних пристроїв виріс з 24% до 25%. Крім того, минулого тижня LG оголосила про початок масового виробництва гнучких OLED-дисплеїв для смартфонів, які повинні з'явитися на прилавках магазинів вже в 2014 р.