ua en ru

У кантоні Швейцарії заборонили носити паранджу

У кантоні Швейцарії заборонили носити паранджу Ілюстративне фото (twitter.com/dw_ukrainian)

Контон Санкт-Галлен став другим в країні, де вступив в силу такий закон

Жителі швейцарського кантону Санкт-Галлен на референдумі прийняли рішення про заборону носіння в громадських місцях одягу, який приховує обличчя, якщо це "несе небезпеку". Про це повідомляє Swissinfo.

За таке рішення висловилось 67% учасників референдуму. Загальна кількість людей, які прийняли участь у референдумі була 35,8 відсотка від загальної кількості людей, які мають право голосу.

В поліції кантону Санкт-Галлена повідомили, що рішення голосування мало на що вплинуть, бо в регіоні мало людей носять нікаб, а також заявили, що умови заборони складно виконати.

Кантон Санкт-Галлен став другим у Швейцарії, жителі якого на референдумі підтримали правову ідею, що в народі кличуть "забороною на паранджу". Ще у 2016 році у кантоні Тічино була запроваджено таку саму заборону. З того часу штраф чи попередження було отримано понад 50 людьми, однак більшість з них були футбольні фанати.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Швейцарія вимагала від РФ зупинити шпигунство на території країни. МЗС країни вказали, що протягом цього року тричі викликали російського посла в Берні, вказуючи на неправомірні дії російських громадян.