ua en ru

До канікул ВР має ухвалити закони, які допоможуть людям "вижити", - Бойко

До канікул ВР має ухвалити закони, які допоможуть людям "вижити", - Бойко

До канікул Верховна Рада (ВР) має ухвалити закони, які допоможуть людям "вижити". Про це заявив лідер парламентської фракції "Опозиційного блоку" Юрій Бойко в ефірі каналу "Інтер" у неділю, 3 липня.

Він зазначив, що останні кілька місяців парламент працює вкрай неефективно.

"За сесійний тиждень приймається від 10 до 15 законів, це взагалі нічого. В першу чергу, це позиція керівництва парламенту, яке приділяє основну увагу якимось декларативним питанням і не розуміє, що парламент повинен мати позицію з ключових важливих проблем. Ситуація з тарифами це показує дуже яскраво", - сказав Бойко.

"Позиція нашої фракції полягає в тому, що за ці два тижні, які залишилися до відпустки, потрібно прийняти по пріоритетності кілька законів, які допоможуть людям вижити в цій складній ситуації. В першу чергу, це законопроект №3793, який дозволяє направити додаткові кошти від інфляції на соціальні виплати", - додав він.

Парламентарій вважає, що законопроект про децентралізацію відкриває можливість для врегулювання ситуації в Донбасі.

"Але партія війни в парламенті сильна, і ми бачимо, що вона буде блокувати будь-які ініціативи, спрямовані на мирне врегулювання конфлікту", - резюмував Юрій Бойко.