ua en ru

Кандидати в мери Одеси: список і рейтинги

Кандидати в мери Одеси: список і рейтинги Фото: Труханів, Гурвіц і Боровик - головні претенденти на пост мера

В цьому році за вищий керівний пост в Одесі змагаються 42 кандидата

Кандидати в мери Одеси були офіційно зареєстровані Центральною виборчою комісією з дотриманням строків, зазначених у календарному плані проведення майбутніх місцевих виборів 25 жовтня 2015 р. На офіційному сайті ЦВК опублікований список, згідно з яким на посаду голови міста 42 претенденти. Однак прогноз за результатами виборів мера Одеси виділив трійку головних конкурентів за крісло мера.

Рейтинги кандидатів у мери Одеси

Згідно з дослідженням, яке проводилося в Одесі з 2 по 12 жовтня Центром соціальних і маркетингових досліджень SOCIS, 51% голосів виборців може одержати чинний мер міста Геннадій Труханов. Практично поділили друге місце Саша Боровик - 15,1% і Едуард Гурвіц - 14,1%. Також одесити проголосували б за Сергія Ківалова - 9,1%, Світлану Фабрикант - 4,4% і Дарта Вейдера - 2,4%, інші кандидати набрали менше 1%. А 2,4% виборців обрали кандидата, не згаданого у опитуванні.

Кандидати в мери Одеси: список і рейтинги

Фото: dumskaya.net

Головні конкуренти на крісло мера Одеси

Геннадій Труханов

  1. Політична сила: партія "Довіряй справах"
  2. Сім'я: одружений, має двох дочок і сина
  3. Фінансове становище: за 2014 р. задекларував 99 770 грн, але в той же час доходи членів його сім'ї склали 339 335 грн.

Геннадій Труханов зайняв крісло мера Одеси за результатами позачергових місцевих виборів у 2014 р., на які балотувався від Партії регіонів. За його кандидатуру віддали свої голоси 43,49% виборців. Був депутатом Одеської міської ради з 2005 р. В цьому році Труханів йде на вибори від політичної партії "Довіряй справах".

Кандидати в мери Одеси: список і рейтинги

Фото: Геннадій Труханов

Едуард Гурвіц

  1. Політична сила: самовисуванець
  2. Сім'я: одружений, має чотирьох дітей і трьох онуків
  3. Фінансове становище: за 2014 р. задекларував 784 157 грн.

Гурвіц двічі обирався на посаду мера Одеси і займав цю посаду з 1994 р. по 1998 р., а також з 2005 р. по 2010 р. На попередніх місцевих виборах в Одесі за результатами посів друге місце, набравши 32,02% голосів. Був активним учасником Помаранчевої революції, а в 2013 р. виступав одним з ініціаторів проведення референдуму щодо заборони Комуністичної партії України.

Кандидати в мери Одеси: список і рейтинги

Фото: Едуард Гурвіц

Саша Боровик

Політична сила: "Блок Петра Порошенка "Солідарність"
Саша Боровик - український юрист, колишній заступник міністра економіки України, радник губернатора Одеси Міхеїла Саакашвілі. У березні 2015 р. він отримав громадянство в Україні, і протягом двох місяців був першим заступником міністра економічного розвитку і торгівлі. Однак наказ про його призначення був підписаний з-за конфлікту з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, і Боровик пішов з Кабміну. Це спричинило скандал у суспільстві, який пізніше був названий "Боровикгейт". На майбутніх місцевих виборах 25 жовтня 2015 р. йде у мери від "Блоку Петра Порошенка "Солідарність".

Кандидати в мери Одеси: список і рейтинги

Фото: Саша Боровик

Нагадаємо, що вибори до місцевих рад відбудуться 25 жовтня 2015 року. Остаточні результати виборів мера і депутатів в міськраду та облраду Одеси та Одеської області будуть відомі не пізніше 30 жовтня. У випадку, якщо жоден з кандидатів у мери не набере 50% плюс один, буде оголошений другий тур виборів.