ua en ru

Кандидатура Гройсмана у спікери Ради не обговорювалася, - представник БПП

Кандидатура Гройсмана у спікери Ради не обговорювалася, - представник БПП Джерело фото:112.ua
Кандидатура першого віце-прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана на посаду спікера Верховної Ради України Ради не обговорювалася.

Кандидатура першого віце-прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана на посаду спікера Верховної Ради України Ради не обговорювалася. Про це заявив кандидат у народні депутати від "Блоку Петра Порошенко" Мустафа Наєм сьогодні на брифінгу у кризовому центрі.

"Що стосується керівництва парламенту - це не є питанням коаліційної угоди. Тому що спікера Верховної Ради обирає Верховна Рада", - заявив Наєм.

Він зазначив, що навіть за регламентом Верховної Ради и Конституцією України спікер парламенту не є предметом розподілу коаліційної угоди. "Це була традиція, яка була раніше", - підкреслив Наєм.

"Я був сьогодні на фракції, я не чув жодного словам про те, що пан Гройсман має бут спікером. Керівником фракції - можливо так. Було запропоновано пана Луценка, а також низку заступників, які були запропоновані низкою людей. Це були пропозиції, які дискутувалися, які обговорювалися.. Але про те, що Гройсман має очолити Раду, я не чув", - заявив Наєм.

Раніше Президент України Петро Порошенко запропонував фракції "Блок Петра Порошенко" підтримати на посаду прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.