ua en ru

На каналі Меркель в Instagram будуть видаляти коментарі через "тролів"

На каналі Меркель в Instagram будуть видаляти коментарі через "тролів" Фото: Ангела Меркель

Сторінку Меркель в Instagram запустили 3 червня

На каналі федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель в соціальній мережі Instagram будуть видаляти коментарі. Про це заявила речник федерального уряду Німеччини в інтерв'ю виданню Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, передає Deutsche Welle.

"Після старту каналу за лічені години зібралося кілька сотень коментарів кириличним шрифтом", - зазначила представниця уряду.

Оскільки розміщений у соціальних мережах продукт федерального уряду Німеччини "зазвичай німецькомовний", то "з міркувань читабельності" вирішили видалити коментарі на інших мовах, пояснила прес-секретар німецького уряду. Виняток становлять тільки коментарі англійською. А коментарі кирилицею "поступово видалили", - додала вона.

Незважаючи на це, як зазначається, на каналі і в подальшому з'являються коментарі російською мовою, пересипані матюками і образливими словами і виразами. Нерідко такі коментарі видаляють тільки через кілька годин після появи, пише видання.

Як з'ясувало видання, є чимало підстав вважати, що мова йде про організовані "тролів". Адже більшість коментарів, за даними газети, залишали російські користувачі, зареєстровані тільки під ім'ям.

Нагадаємо, раніше Меркель назвала анексію Криму однією з головних світових загроз.