ua en ru

Канадські військові будуть тренувати бійців ЗСУ

Канадські військові будуть тренувати бійців ЗСУ Фото: Петро Порошенко і Стівен Харпер

Канадські військові сили будуть розгорнуті в західній Україні

Канадські військові будуть тренувати бійців Збройних сил України (ЗСУ). Про це за підсумками зустрічі з Президентом України Петром Порошенко заявив прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер, передає кореспондент РБК-Україна.

"Канадські військові сили будуть найближчим часом розгорнуті в західній частині України, щоб почати підготовку українських військових сил", - заявив Харпер.

Порошенко в свою чергу зазначив, що це сприятиме зміцненню оборонного потенціалу України. "Я переконаний, що нещодавно оголошена паном Харпером ініціатива щодо залучення канадських інструкторів до тренувань українських військових сприяє зміцненню оборонного потенціалу України", - зазначив Президент.

"Відзначу також рішення канадської сторони виділити технічну допомогу і направити фахівців для підготовки і тренування представників Міністерства внутрішніх справ України. Це повністю вписується в концепцію реформування правоохоронних органів. Переконаний, що успішна реформа МВС України це важливий крок у напрямку Європейського союзу, і я дякую пана прем'єр-міністра за увагу до цих надзвичайно важливих питань", - додав Порошенко.

Нагадаємо, Канада надасть Україні 5 млн дол. для тренувальної місії нової української поліції.