ua en ru

Канада виділить 5 млн дол. на підготовку українських поліцейських, - Яценюк

Канада виділить 5 млн дол. на підготовку українських поліцейських, - Яценюк Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Канадські військові будуть тренувати бійців Нацгвардії

Канада надасть Україні 5 млн дол. для тренувальної місії нової української поліції. Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками зустрічі з прем'єр-міністром Канади Стівеном Харпером заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Канада прийняла рішення про виділення 5 мільйонів доларів для тренувальної поліцейської місії нової української патрульної поліції. І це реальна допомога для того, щоб Україна була сильна і безпечна держава", - заявив Яценюк.

Крім того він зазначив, що незабаром в Україну прибудуть канадські військові, які будуть тренувати українських колег. "Також у найкоротші терміни ми очікуємо канадських військових, які будуть проводити тренування української Національної гвардії",- додав прем'єр.

"Уряд Канади буде допомагати у проекті з питань підготовки поліцейських сил України. Це розраховано на те, щоб зміцнити безпеку. Ми маємо дуже великі надії, адже, крім усього іншого допомоги, яка надається Україні, це буде мати велике значення для забезпечення суверенітету України і забезпечення стану безпеки", - заявив Харпер.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер заявив, що повернення до формату "Великої вісімки" (G8) неможливо, поки Президентом Росії є Володимир Путін.