ua en ru

Канада виділить Україні 50 млн дол. гуманітарної допомоги

Канада виділить Україні 50 млн дол. гуманітарної допомоги Фото: Кріс Александер

Канада сподівається, що й інші країни посилять підтримку

Канада додатково виділить Україні 50 млн доларів на гуманітарну допомогу. Про це заявив міністр громадянства та імміграції Канади Кріс Александер в ході Міжнародної донорської конференції в підтримку України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Криза в східній Україні є дуже важливим, саме тому мені було дуже приємно оголосити від імені Канади, надається вчора новий пакет 50 млн дол. на гуманітарну допомогу", - заявив Александер.

Він висловив сподівання, що й інші донори збільшать допомогу. Також, за його словами Канада підтримує мінські угоди.

"Ми надаємо всіляку підтримку спеціальної місії ОБСЄ на Донбасі. Ми як донори повинні зрозуміти, що є і буде можливість перейти до відновлення цих галузей і регіонів. І ми хочемо побачити чіткі плани уряду в цьому напрямку", - заявив міністр.

"Канада давно підтримує Україну з того часу, як ми визнали незалежність вашої країни на початку 1991 р. На початку протестів на Майдані ми оголосили, що ми будемо надавати додаткову допомогу Україні включно до 400 млн дол. в рамках макрофінансових пакетів інших донорів. Також ми будемо чинити тиск на Росію з тим, щоб покінчити з цією агресією, включно з прийняттям нових санкцій, які жодним чином не збираємося знімати", - заявив Александер.

Нагадаємо, в ході донорської конференції Японія в 2015 р. анонсувала надання Україні допомогу на 300 млн дол.