ua en ru

Канада вводить нові санкції проти РФ

Уряд Канади сьогодні, 16 вересня, оголосив про введення нових санкцій проти Росії, які торкнулися чотирьох громадян РФ, російські промислові підприємства і Ощадбанк.

Уряд Канади сьогодні, 16 вересня, оголосив про введення нових санкцій проти Росії, які торкнулися чотирьох громадян РФ, російські промислові підприємства і Ощадбанк. Про це заявив міністр закордонних справ Канади Джон Берд, передає прес-служба канадського МЗС.

"Незважаючи на зусилля президента Порошенко, спрямовані, щоб покласти край насильству в Східній Україні, путінський режим військової агресії досі триває", - йдеться в повідомленні прес-служби МЗС.

В канадський санкційний список увійшли російський Сбербанк, а також п'ять підприємств, що виробляють військову продукцію: "Долгопрудненське науково-виробниче підприємство", "Калінінський машинобудівний завод", "Митіщинській машинобудівний завод", Науково-дослідний технологічний інститут приладобудування ім. Тихомирова та Морський науково-дослідний інститут радіоелектроніки "Альтаїр".

Також повідомляється, що Канада розширила список осіб, яким заборонений в'їзд в країну. Додано Дмитро Булгаков, Юрій Садовенко, Микола Богдановський і Олег Салюк.

"Тих, хто несе відповідальність за розпалювання конфлікту, зіткнуться з посиленням тиску від цілеспрямованих санкцій", - повідомляє міністерство.

Нагадаємо, нові санкції Європейського союзу проти Російської Федерації офіційно набули чинності 12 вересня.