ua en ru

Канада подвоїть кількість офіцерів-експертів в Україні, - посол

Канада подвоїть кількість офіцерів-експертів в Україні, - посол Фото: зустріч Авакова з Ващуком (mvs.gov.ua)

Присутність зарубіжних тренерів має допомогти реформу Нацполиции

Посол Канади в Україні заявив, що канадська сторона планує подвоїти представництво своїх поліцейських офіцерів - тренерів в Україні. Про це йшлося сьогодні, 28 березня, під час зустрічі міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з Надзвичайним і Повноважним послом Канади в Україні Романом Ващуком, передає пресс-служба МВС Україна.

Зокрема, сторони обговорили загальнополітичні питання в Україні, а також питання продовження співпраці з канадськими партнерами у сфері розвитку Національної поліції України в рамках проекту підтримки підготовки поліцейських (РТАР).

"Ми плануємо збільшити кількість наших офіцерів-експертів в Україні вдвічі для ефективного реформування НПУ та підвищення рівня кваліфікації поліцейських", - сказав Ващук.

Також, надзвичайний і Повноважний посол зазначив, що на даний момент Канада головує в G7, тому пильно стежить за ситуацією в Україні.

Ващук зазначив, що офіційна Оттава готова надати підтримку не тільки на шляху реформ, але й у відновленні територіальної цілісності і поліпшені економічної ситуації.

#Канада подвоїть представництво поліцейських офіцерів – експертів в Україні Про це йшлося сьогодні, 28 березня, під...

Опубліковано МВС України 28 березень 2018 р.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Національної гвардії, ще в 2017 році, почався процес створення Технічної угоди між Міністерством внутрішніх справ України та Департаментом національної оборони і Збройних сил Канади про проведення заходів військової підготовки Збройних сил Канади та наданні підтримки приймаючому державі спільно з групою Об'єднаного оперативного командування ЗС Канади